Bahan-bahan:
1 tin Susu cair,
2 sudu tepung kastad
Gula sedikit (setakat nk bagi manis2 buah jer)
1 Kek gulung (tapi biasanya x habis pun guna)
Buah yg dalam tin tu.. (ikut korang la nk beli tin besor ke tin kecik)
Jeli 1 peket
· Tips: jeli and kek gulung tu pilih perasa yg sama, br match rasa dia..
Cara masak:
Masak susu cair dan tepung kastad , dan gula, kacau sampai pekat..jgn stop kacau coz takut berketul..
Kek gulung di potong2 untuk buat tapak dalam bekas. Susun kek gulung kat dalam bekas. (Guna bekas yang korang nak hidangkan bende alah tu nanti)
Tuang susu cair (yang dimasak tadi) atas kek gulung yang disusun dalam bekas tadi..
Pastu, susun buah atas tu, susun la lawa2 bagi jadi cam hiasan..
Pastu masak jeli, ikut arahan tertulis kat plastik/kotak jeli tu yer..hehe
Bila dah masak, biar jeli tu sejuk sedikit, tuang atas kek tadi..jadi lah!hehe.. last step, masukkan dalam peti ais.. Sedap tau mkn sejuk2..
Nk tengok rupa dia sudah masak, google je..=) Tima Kasih coz sudi membaca..
1 comment:
tenQ Jemy Kaledupa..
ye ke bagus?
follow ler sy..;)
Post a Comment